Ultimate Excel bug

Tudom, hogy az én számból ez nem hangzik túl értékesnek, mert helyből nem szeretem túlságosan a Microsoft programjait, de ma sikeresen szembesültem az abszolút mélyponttal eddig: a Microsoft Excel a fájl helyi nevével azonosítja belül a megnyitott munkafüzeteket.

Vagy legalábbis valamikor ezt csinálhatta. Mással nem tudom megmagyarázni a zx’s diatribe mai bejegyzését. Az Excel figyelmeztette a szerzőt, hogy nem nyithat meg két azonos nevű fájlt, még ha különböző mappában is vannak.

Ez még engem is teljesen meglepett, pedig tudhatnám, hogy az élet nem fenékig tejfel.

Ami reményre ad okot, hogy a screenshot alapján Office 2003 lehet, és talán a 2007-ben nincs meg ez a bug. Ha valakinek van kedve/lehetősége, és teszteli vele, akkor kíváncsi vagyok az eredményre.

Ami viszont sok reményre nem ad okot, hogy ugyanez a probléma fennáll a Mac-es változatban is… Szánalmas.

Author: Zoltán Ujhelyi

I am an Eclipse Technology Expert at IncQuery Labs Ltd. and a regular contributor of open-source projects, most importantly the VIATRA project at eclipse.org. Furthermore, I am in the process of finishing my PhD in computer science at the Budapest University of Technology and Economics focusing on analysis techniques for model queries and transformations.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.